La cucaracha, la cucaracha…

‘A plague o’both your houses!’ Deze quote uit Shakespeares Romeo and Juliet raast deze week door mijn hoofd. Het heeft betrekking op mijn nieuwe onderkomen in Casablanca. Ik heb in mijn studio namelijk ongewenste huisgenoten ontdekt in de badkamer. Met volstrekt misplaatste arrogantie dartelen kakkerlakken vrolijk rond in mijn badkamer. Toen ik deze gruwel ontdekte wilde ik meteen naar de huisbazin lopen en met tranen in mijn ogen de sleutels inleveren. Maar ik begon mijn klaaggezang eerst op het werk. Iedereen keek me stomverbaasd aan en zei: ” Dat is hier vrij normaal.” Even vond ik dat ik dus overdreven reageerde en dat het niet hebben van kakkerlakken in Nederland ook blijkbaar onder luxe valt. Tips stroomde binnen. “Gebruik Baygon. Dat doodt de kakkerlakken meteen.” Moeilijk kon ik dit geloven, aangezien dit soort wezens bestand zijn tegen nucleaire wapens.

Ook mijn vrienden in Nederland waren niet onder de indruk van mijn ‘leed’: “Hmm, het is Marokko. Come on, dat was te verwachten.” Maar hopeloos toezien is ook geen optie en koop ik in de eerste beste supermarkt mijn redmiddel. Dus met zwaar geschut loop ik naar de badkamer en ben bereidt om de strijd aan te gaan tot het bitter einde met deze huisgenoten die niet eens meebetalen met de huur. Als overlevingstechniek krijg ik nog de tip om er vooral niet op te staan, want dan komen de eitjes vrij en ben ik een kakkerlakplaag rijker. Maar ja, ik zou niet eens durven om op ze te staan.

Voorzichtig doe ik de badkamerdeur open en hou mijn voet (gestoken in twee paar sokken) tussen de deur, mocht er een het idee krijgen om een vluchtpoging te wagen. Snel doe ik de deur achter me dicht. En daar zitten ze dan onder de wasbak te chillen alsof er nog een morgen komt. Het zijn er twee. Ik haal diep adem en met volle kracht spuit ik bijna een hele Baygon busje op ze leeg. Een innerlijke oerkreet als ‘Die, just die’, maakt het helemaal compleet. Na een paar stuiptrekkingen bewegen ze al niet meer. Hmm valt dus mee. Nu wil ik de twee, inmiddels dode, kakkerlakken, niet vergelijken met de Montagues en de Capulets maar bang voor een plaag ben ik zeker. Hopelijk heb ik dat de kop in weten te drukken. Voor de toekomstige arrogante kakkerlakken de volgende boodschap: “Bring it on. Ik sta klaar met mijn Baygon spuitbus.”

Samira Jadir
Freelance journaliste

kakker2

 

One Response to “La cucaracha, la cucaracha…”

  1. Saida
    14 augustus 2014 at 19:48 #

    Hahahaha zo grappig! Ik zou terug naar nl komen als ik jou was haha

Leave a Reply